ZÁRUKA SPOKOJNOSTI OD HOME CREDITU: Úver si môžete rozmyslieť a ako…

ZÁRUKA SPOKOJNOSTI OD HOME CREDITU: Úver si môžete rozmyslieť a ako jediný na trhu do troch mesiacov vrátiť, bez úrokov a sankcií

01. 10. 2008

Piešťany 1. október 2008 – Spoločnosť Home Credit Slovakia prichádza na trh s novinkou pre spotrebiteľov. S každou hotovostnou Telefonickou pôžičkou klient získa trojmesačnú záruku spokojnosti – čas na rozmyslenie, počas ktorého môže úver bez udania dôvodu a bez poplatkov alebo sankcií vrátiť. Pokiaľ sa tak klient rozhodne, nie sú mu za toto obdobie účtované ani žiadne úroky. Záruka spokojnosti sa týka všetkých variantov Telefonickej pôžičky Home Credit od 10 do 150 tisíc korún.

„Home Credit je spoločnosť špecializovaná na úvery a ako taká má schopnosť pružne reagovať na potreby svojich zákazníkov. Tí sú dnes zvyknutí získať spolu s tovarom aj možnosť nákup si rozmyslieť a tovar do určitej doby vrátiť, čo ľudia ocenia predovšetkým v čase predvianočných nákupov. Rovnako ako seriózni predajcovia spotrebného tovaru teraz Home Credit ponúka, ako jediný na trhu, klientom túto nadštandardnú možnosť aj v oblasti úverových služieb,“ uviedol Erich Čomor, predseda predstavenstva spoločnosti Home Credit Slovakia, a. s., a dodáva: „Naďalej klientom garantujeme nulové poplatky za poskytnutie a vedenie úveru, rovnako ako predčasné splatenie pôžičky zadarmo kedykoľvek v priebehu trvania úverovej zmluvy. Naša poplatková politika a prístup k spotrebiteľovi idú nad rámec slovenskej aj európskej legislatívy.“

Záruka spokojnosti počas 3 mesiacov od podpisu úverovej zmluvy spočíva v možnosti vrátiť celý poskytnutý úver bez udania dôvodu. Tento krok klienta nie je spojený so žiadnym poplatkom ani sankciou. Pokiaľ sa klient rozhodne poskytnuté peniaze v stanovenom čase vrátiť, nie sú mu za túto dobu účtované ani žiadne úroky. Stačí, keď úver v plnej výške zašle späť na účet Home Creditu.

Ponuka hotovostného úveru so zárukou platí pre akýkoľvek variant Telefonickej pôžičky Home Credit, ktorej výška sa pohybuje od 10 do 150 tisíc korún. Splatnosť si zákazník volí v rozmedzí 10 až 84 mesiacov. Vybavenie úveru prebieha telefonicky prostredníctvom bezplatnej zákazníckej linky Home Creditu. Potom, ako je klientovi úver schválený a dôjde k podpisu úverovej zmluvy, sú mu peniaze zaslané na bežný účet. Pôžičku je možné získať s RPMN od 17,5 %. K ďalším výhodám Telefonickej pôžičky patria nulové poplatky za uzavretie, vedenie aj predčasné splatenie úveru a taktiež možnosť dvoch variantov poistenia proti neschopnosti splácať.

Za dva roky, čo Home Credit Slovakia Telefonickú pôžičku ponúka, zaznamenala bezplatná zákaznícka linka viac ako 570 000 hovorov, čo predstavuje v priemere 824 telefonátov denne. Tento produkt tak významne prispieva k dynamickému nárastu objemu hotovostných úverov Home Credit, ktorý len v prvom polroku 2008 dosiahol medziročný nárast 98 %. Priemerná výška pôžičiek cez telefón tento rok prekročila 30 000 Sk, ľudia úver splatia v priemere za 56 mesiacov. Tento typ hotovostného úveru Home Credit najčastejšie využívajú tridsiatnici, 57 % všetkých klientov tvoria ženy.

Spoločnosť Home Credit Slovakia, a. s., patrí k lídrom trhu spotrebiteľského financovania na Slovensku. Poskytuje účelové a bezúčelové financovanie prostredníctvom splátkového predaja, hotovostných spotrebiteľských úverov, kreditných a úverových kariet, produktové portfólio dopĺňajú produkty na financovanie nákupu nových a ojazdených automobilov. Za rok 2007 Home Credit prefinancoval nákupy svojich klientov v hodnote 4,14 miliardy Sk (137 miliónov eur).

Spoločnosti skupiny Home Credit pôsobia na trhoch spotrebiteľského financovania v strednej a východnej Európe, v strednej Ázii a na Ďalekom východe. V roku 2007 spoločne poskytli úvery v celkovom objeme 3,3 miliardy eur. Skupina Home Credit zastáva popredné pozície na trhoch v Českej republike (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruskej federácii (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstane (Home Credit Kazachstan, od decembra 2005). V roku 2006 vstúpila na trhy v Bielorusku (OAO Home Credit Bank) a na Ukrajine (CJSC Home Credit Bank, Home Credit Finance), od decembra 2007 pôsobí taktiež v Číne (Home Credit Asia).

Skupina Home Credit Group je súčasťou medzinárodnej finančnej skupiny PPF, ktorá sa zaoberá spotrebiteľským financovaním a poskytuje komplexné služby v oblasti správy majetku. Za 17 rokov svojej existencie sa skupina PPF stala jedným z popredných medzinárodných finančných investorov a ku koncu roku 2007 spravovala aktíva v hodnote presahujúcej 10,1 miliardy eur.